Nikah için Gerekli Evraklar

Nikah için Gerekli Evraklar

uğur öztürk
13.07.2017
0

Nikah için Gerekli Evraklar

Nikah için Gerekli EvraklarEvlilik sürecinin çok keyifli bir çok yanının dışında nispeten daha eğlencesiz bazı prosedürleri de vardır. Bunların en başında nikah için gerekli belgeleri hazırlamak gelir. Nikah için gerekli evraklar nikahı nerede ve nasıl yapacağınıza da bağlı olarak değişebilir.

O nedenle bağlı bulunduğunuz belediyeden nikah için gerekli evraklar hakkında bilgi almak doğru olabilir. Zaten büyükşehirlerin nikah salonlarında nikah için randevu almak istiyorsanız istediğiniz zamana alabilmek için sizi ayrıca zorlu bir süreç bekleyecektir.

Türkiye cumhuriyeti vatandaşları veya yabancı uyuklu vatandaşlar için genelde aşağıdaki evraklar istenilir.

  • TC Kimlik numaralarının üzerinde yazılı olduğu fotoğraflı nüfus cüzdanları aslı ve fotokopileri.
  • Çiftlerden birinin Nikahını kıydırmak istediği yerleşim yerinde oturduğunu belgeleyen Nüfus Müdürlüğünden yerleşim belgesi.(İkameti olmayanlar bağlı oldukları Belediye Evlendirme dairesinden, izin belgesi alarak Nikahını kıydırmak istediği evlendirme dairesine işlemler için müracaat edebilirler).
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.
  • Eğer çiftlerden biri 16 - 17 yaşları arasında ise Aile Mahkemesinden izin belgesi. 17 - 18 yaşları arasında ise noterden alınmış anne-baba muvafakatnamesi ile evlenebilirler. (Anne veya babadan biri ölmüş veya ayrılmış ise velayet nüfus kaydı ile belgelenecektir).
  • Gelin ve damat için nüfus kayıt örnekleri ve fotokopileri.
  • Gelinin önceki evliliğinden boşanmasının üzerinden 300 gün geçmemişse Aile Mahkemesi’nden iddet müddeti karar belgesi.
  • Daha önce evlenme, boşanma veya ölüm varsa nüfus cüzdanlarına işlenmiş son medeni halleri.
  • Çiftlerden biri yabancı uyruklu ise vize ve pasaport ile ilgili sorun teşkil etmeyen pasaportun noter tastikli tercümesi. Konsolosluktan alınacak bekarlık belgesi. Vilayet Hukuk İşleri Bürosundan onaylatılıp 3 adet fotokopi çekilecek.
  • Hükümet Tabipliği, Sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezlerinden alınacak sağlık raporları ve fotokopileri. Sağlık raporundaki HIV-ELISA, HBSAC-SARILIK, VDRL-SİFİLİS testleri ve AKCİĞER RÖNTGENİ bulunur )


Müracaat işlemleri belediyeye göre değişmekle ber 08.30-11.30 saatleri arasında olup çiftlerin işlemlere beraber gelmeleri gerekmektedir.

Gelinlerden önceki soyadını kullanmak isteyenler müracaat işlemi esnasında bunu belirtmeleri gerekir.

Yorumlar

Görüntülenecek Mesaj Yok